Hersenwerk voor Paarden

Hersenwerk voor Paarden

Hersenwerk voor dieren bestaat al heel wat jaren en is vooral in de hondenwereld een bekend begrip. Voor paarden bestaat het sinds een paar jaar. Wellicht ken je het van de snuffelmatten, maar er zijn veel meer mogelijkheden.

Hersenwerk houdt in dat je het dier laat zoeken naar iets lekkers in of op verschillende materialen, onder jouw begeleiding. Je stimuleert daarmee onder andere het natuurlijke gedrag van het paard, maar het zorgt ook voor verbinding tussen mens en paard. Met Hersenwerk laat elk dier zijn karakter, vaardigheden en lijf zien en vertelt daarmee zoveel over zichzelf. Maar het allerbelangrijkste is dat zowel jij als jouw paard er plezier in hebben!

Dit is een hele goede manier om ook jonge paarden of paarden met blessures, mentale uitdaging te bieden zonder ze fysiek te belasten. Hersenwerk is een spelletje, er is geen goed of fout voor het paard en dus ook geen druk.

Als begeleider Hersenwerk voor Paarden, help ik je graag op weg om ook jouw paard kennis te laten maken met hersenwerk en jou te leren hoe je dit het beste kunt doen. Je kunt tijdens mijn lessen gebruik maken van alle materialen die ik ter beschikking heb. Dit gaat van een eenvoudige emmer, met diverse speeltjes om deze mee te vullen, tot de meest gecompliceerde snuffelmatten en alles wat daar tussen in zit.

Tarieven
Onderstaande tarieven zijn gebaseerd op lessen op locatie met jouw eigen paard of verzorgpaard.
Staat jouw gewenste optie hier niet bij of heb je nog vragen? Neem dan vooral contact op. De lessen zijn inclusief:

  • Reiskosten tot 15 km. enkele reis van Grootebroek (NH). Daarna € 0,25 per km.
  • Gebruik hersenwerk materialen, de materialen maak ik na elk gebruik schoon.
  • Opname van de les met tablet. De opname kan desgewenst na worden gestuurd, maar bespreken we ook direct na de les samen als het nog vers in het geheugen zit!
Type lesAantal personenDuurPrijs totaal
Solo les 1 persoon30-45 minuten€ 35 incl. btw
Rittenkaart 5 lessen1 persoon30-45 minuten per les€ 160 incl. btw
Duo les2 personen60 minuten€ 60 incl. btw
Workshop4-6 personen1,5 – 2,5 uurOp aanvraag
Demo6-20 personen1,5 – 2 uurOp aanvraag