Hersenwerk voor Paarden

Hersenwerk voor Paarden

Hersenwerk voor dieren bestaat al heel wat jaren en is vooral in de hondenwereld een bekend begrip. Voor paarden bestaat het sinds een paar jaar. Wellicht ken je het van de snuffelmatten, maar er zijn veel meer mogelijkheden.

Hersenwerk houdt in dat je het dier laat zoeken naar iets lekkers in of op verschillende materialen, onder jouw begeleiding. Je stimuleert daarmee onder andere het natuurlijke gedrag van het paard, maar het zorgt ook voor verbinding tussen mens en paard. Met Hersenwerk laat elk dier zijn karakter, vaardigheden en lijf zien en vertelt daarmee zoveel over zichzelf. Maar het allerbelangrijkste is dat zowel jij als jouw paard er plezier in hebben!

Dit is een hele goede manier om ook jonge paarden of paarden met blessures, mentale uitdaging te bieden zonder ze fysiek te belasten. Hersenwerk is een spelletje, er is geen goed of fout voor het paard en dus ook geen druk.

Als begeleider Hersenwerk voor Paarden, help ik je graag op weg om ook jouw paard kennis te laten maken met hersenwerk en jou te leren hoe je dit het beste kunt doen. Je kunt tijdens mijn lessen gebruik maken van alle materialen die ik ter beschikking heb. Dit gaat van een eenvoudige emmer, met diverse speeltjes om deze mee te vullen, tot de meest gecompliceerde snuffelmatten en alles wat daar tussen in zit.

Les en workshopmogelijkheden

Wil jij ook kennismaken met Hersenwerk? Ik help je graag op weg. Hieronder staan de diverse mogelijkheden.

Liever een online cursus volgen waarin je alle ins en outs leert? Ook dat kan! Hier vind je alle informatie.

Hersenwerk materialen

Materialen die je kunt gebruiken voor hersenwerk zijn eindeloos. Velen kun je gewoon aanschaffen bij winkels als Action en Welkoop, maar er zijn ook speciale snuffelmatten te koop. Op deze pagina vind je enkele materialen die via mij te koop zijn.