Hersenwerk voor Paarden

Hersenwerk voor Paarden

Hersenwerk voor dieren bestaat al heel wat jaren en is vooral in de hondenwereld een bekend begrip. Voor paarden bestaat het sinds een paar jaar. Wellicht ken je het van de snuffelmatten, maar er zijn veel meer mogelijkheden.

Wat is Hersenwerk voor Paarden?

Hersenwerk houdt in dat je het dier laat zoeken naar iets lekkers in of op verschillende materialen, onder jouw begeleiding. Je stimuleert daarmee onder andere het natuurlijke gedrag van het paard, maar het zorgt ook voor verbinding tussen mens en paard. Met Hersenwerk laat elk dier zijn karakter, vaardigheden en lijf zien en vertelt daarmee zoveel over zichzelf. Maar het allerbelangrijkste is dat zowel jij als jouw paard er plezier in hebben!

Dit is een hele goede manier om ook jonge paarden of paarden met blessures, mentale uitdaging te bieden zonder ze fysiek te belasten. Hersenwerk is een spelletje, er is geen goed of fout voor het paard en dus ook geen druk.

Als begeleider Hersenwerk voor Paarden, help ik je graag op weg om ook jouw paard kennis te laten maken met hersenwerk en jou te leren hoe je dit het beste kunt doen. Je kunt tijdens mijn lessen gebruik maken van alle materialen die ik ter beschikking heb. Dit gaat van een eenvoudige emmer, met diverse speeltjes om deze mee te vullen, tot de meest gecompliceerde snuffelmatten en alles wat daar tussen in zit.

Les en workshops Hersenwerk voor Paarden

Wil je een les of workshop op jouw locatie? Lees er hier alles over. Ook kun je mijn Online Startcursus Hersenwerk voor Paarden volgen. Hierbij leer je met behulp van video’s alle ins en outs op jouw tempo. Daarnaast heb je de mogelijkheid om video’s van jouw oefensessies in te sturen voor feedback.

Toch voorkeur voor een fysieke les? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wat voor materiaal gebruik ik bij Hersenwerk voor Paarden?

Materialen die je kunt gebruiken voor hersenwerk zijn eindeloos. Velen kun je gewoon aanschaffen bij winkels als Action en Welkoop, maar er zijn ook speciale snuffelmatten te koop. Voor custom made snuffelmatten waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, verwijs ik graag naar 5050Shop.