Online Cursus Hersenwerk voor Paarden

Online Cursus Hersenwerk voor Paarden

Note: De online cursus is momenteel afgelopen, later dit jaar zal deze opnieuw starten. De datum zal tzt worden aangekondigd via social media en deze website.

Hersenwerk houdt in dat je het paard laat zoeken naar iets lekkers in of op verschillende materialen, onder jouw begeleiding. Je stimuleert daarmee onder andere het natuurlijke gedrag van het paard, maar het zorgt ook voor verbinding tussen jou en jouw (verzorg)paard. Met Hersenwerk laat elk dier zijn karakter, vaardigheden en lijf zien en vertelt daarmee veel over zichzelf. Maar het allerbelangrijkste is dat jullie er beiden plezier in hebben! Zeker in de lockdown periode waar we in zitten, kunnen we dat goed gebruiken.

Hoewel Hersenwerk ‘maar een spelletje’ lijkt, zit er wel degelijk een gedachte achter en het is belangrijk om die te kennen. Daarnaast is bijvoorbeeld het gebruiken van het juiste materiaal en het volgen van het stappenplan een voorwaarde voor een leuke sessie.

In de online cursus die van 23 december 2020 t/m 19 januari 2021 via Instagram beschikbaar is, leer je in 4 video’s van 10-15 minuten de basis van hersenwerk en daarnaast geef ik je Challenges via de online Instagram community om zelf aan de slag te gaan. Deze kun je doen met jouw eigen paard, maar ook met een verzorgpaard of zelfs een paard van de manege. Een rijbak is hiervoor zeker geen vereiste en afstand houden tot anderen is zelfs noodzakelijk, dus het kan volledig binnen de huidige maatregelen. Vragen over de lesstof? Ook die kun je in de community aan mij stellen, zodat ook anderen ervan kunnen leren.

Daarnaast is het niet alleen geschikt voor paarden die bereden worden, maar ook voor jonge paarden, paarden die met pensioen zijn of paarden die een blessure hebben.

Even op een rijtje:

 • Online cursus van 23 december 2020 t/m 19 januari 2021
 • Online community met alle deelnemers op besloten Instagram account https://www.instagram.com/hwvp_lockdown_cursus/
 • 4 Instructievideo’s van 10-15 minuten per video. Thema’s:
  – Wat is Hersenwerk en wat kan ik ermee?
  – Materiaal gebruik
  – Stappenplan
  – Extra aandachtspunten
 • Op het besloten account geef ik je naast de 4 IGTV’s met instructie onder andere 2 Hersenwerk Challenges per week en post ik daarnaast extra inspiratie
 • T/m 19 januari ben ik actief op het account aanwezig om eventuele vragen over de lesstof of de Challenges te beantwoorden
 • Kosten zijn € 20 (incl. btw). Na betaling word je op 23 december toegelaten tot het besloten Instagram account
 • Nb. Ook na 23 december is inschrijven nog mogelijk, maar de cursus is actief tot 19 januari. Na die tijd blijft het lesmateriaal nog enkele weken beschikbaar zonder begeleiding tot 10 februari.

De inschrijving voor deze cursus is gesloten. Wel zal ik in de loop van 2021 deze online cursus vaker geven. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe startdatums? Stuur een e-mail naar paardenmeisje2punt0@gmail.com.